THIS IS NOT AN OFFER - THIS IS A CHALLENGE!

KARATEN PERUSKURSSI KOHTI MUSTAA VYÖTÄ!
Jokainen musta vyö on ollut joskus valkoinen vyö.

Harjoitukset
Peruskurssin harjoitukset pidetään kahdessa ryhmässä maanantaisin ja keskiviikkoisin klo 17.30-19.30 välisenä aikana.
Seuraava peruskurssi alkaa keskiviikkona 6.9..2023 klo 17.30.

Ilmoittaudu!

Karaten peruskurssi - Black Belt 2028 Challenge

Seuramme 40-vuotisjuhlan kunniaksi vuonna 2020 käynnistimme haasteen: Black Belt 2025 eli viidessä vuodessa karaten musta vyö

Nyt on jo menossa kuudes haasteprojekti eli Black Belt 2028 Challenge. Vuoden 2020 haasteen vastaanottaneista yli kymmenen harrastajaamme on hyvässä vauhdissa etenemässä kohti mustaa vyötä. Tälle hetkellä (syksyllä 2022) heillä on vihreä tai sininen vyö ja etenevät aikataulussa. Tavoitteena heillä on lähteä lokakuussa 2025 Japaniin JKA:n Honbu Dojon kansainväliselle leirille ja suorittaa siellä JKA:n musta vyö. Tavoitteenamme on, että vuoden 2025 lopussa seurassamme on jo yli 50 mustan vyön harrastajaa, joista nuorin 15- ja vanhin 59-vuotias.

Projektin käynnistymisen jälkeen ovat useat seuramme värivyöt päättäneet ottaa haasteen vastaan ja tähän mennessä seuraamme on tullut lisää jo viisi uutta mustaa vyötä, joista kaksi on korottanut vyöarvonsa jo 2. dan-arvoon. Vuoden 2023 aikana uusia mustia vöitä tulee olemaan neljä ja vuonna 2024 viisi.


Ohessa lisätietoa miten pääset osallistumaan seuraavaan Black Belt -haasteeseen:

Aitoa ja alkuperäistä japanilaista karatea, jossa noudatetaan budo- ja bushidokulttuurin periaatteita ja perinteitä.

Kyse on karaten peruskurssista, jonka yhteydessä voit päättää otatko haasteemme vastaan. 

Haastamme sinut muuttamaan elämäsi pysyvästi. Panostamme sinuun kaiken energiamme ja osaamisemme. Tarjoamme maailman suurimman ja Suomessa ainoan aitoa japanilaista karatea sekä budo- ja bushidokulttuuria opettavan organisaation ammattimaisen opetuksen. Olemme tehneet tätä Tampereella jo yli 40 vuotta ja maailmassa yli 70 vuotta, joten tiedämme mihin olemme sinua haastamassa. 

Asetamme sinulle ja itsellemme tavoitteen: Black Belt 2028 eli suoritat maailman arvostetuimman ja suurimman karateorganisaation Japan Karate Associationin mustan vyön vuoden 2028 loppuun mennessä. Vyökokeesen osallistut mukanamme Japanissa lokakuussa tai Suomessa joulukuussa 2028. Aikaisempaa kokemusta karatesta tai mistään muusta budolajista ei vaadita.

Uskomme, että pystyt siihen, koska mekin olemme pystyneet. Emme ole olleet sen kummempia, lahjakkaampia tai fyysisesti kyvykkäämpiä, kuin kukaan muukaan. Olemme suuri joukko ihmisiä, jotka ovat ottaneet elämälleen päämäärän, jota kohti olemme määrätietoisesti suunnanneet, ja josta lopulta tuli meille koko elämän kaikki menestykset ja tappiot kantava tie.

JKA:n mustavyö ei ole mikä tahansa "mustavyö". Se on arvostetuin tunnustus, jonka voit saavuttaa sitkeästä ja määrätietoisesta etenemisestä karatessa sekä tiellä kohti parempaa ihmistä, sillä se on meidän tärkein tavoitteemme: etsiä luonteen täydellisyyttä. Tiedämme, että täydellisyyteen on hyvä pyrkiä; siellä on tilaa kaikille, mutta ei vielä ketään. Se ei kuitenkaan estä yrittämästä ja pyrkimästä kehittämään itseämme niin fyysisesti kuin henkisesti. Opetuksemme sisältää karaten vuosisataisen historian aikana kehitetyt tekniikat ja menetelmät, jotka JKA:ssa on viety pitkäaikaisen tutkimuksen ja käytännön kokemuksen kautta pedagogiseksi järjestelmäksi, jota et löydä mistään muualta.

Olet ehkä kuullut, että "karatessa vain yksi tuhannesta saa mustan vyön" tai "yli puolet lopettaa ennen peruskurssin loppua". Emme usko tähän, vaan uskomme laadukkaan opetuksen, kannustamisen, avustamisen sekä voimakkaan yhteisöllisyytemme mahdollistavan kenelle tahansa mustan vyön saavuttamisen karatessa.


Miten JKA:n musta vyö eroaa muiden karateseurojen mustista vöistä?
Ensimmäiset mustat vyöt karatessa on myöntänyt karaten "isä" sensei Gichin Funakoshi vuonna 1924. Funakoshi itse oli saanut vuonna 1922 Japanin Butokukailta oikeuden myöntää mustia vöitä. Funakoshi perusti JKA:n vuonna 1947 ja toimi sen ensimmäisenä kunniapäävalmentajana kuolemaansa asti. Hän myönsi mustan vyön mm. seuraajilleen JKA:n päävalmentajille sensei Masatoshi Nakayamalle sekä sensei Motokuni Sugiuralle, jonka oppilas on JKA:n nykyinen päävalmentaja sensei Masaaki Ueki. Senseit Nakayama, Sugiura ja Ueki ovat puolestaan myöntäneet mustat vyöt nykyisille JKA:n ammattivalmentajille. 

JKA on ainoa karateorganisaatio maailmassa, jossa mustat vyöt ovat suoraa jatkumoa sensei Funakoshin myöntämistä vöistä saman organisaation  sisällä. Näin ollen jokainen JKA:ssa mustan vyön (ja myös kaikki alemmat vyöt) saanut omaa suoran linjan modernin karaten perustajaan sensei Gichin Funakoshiin. Seuramme päävalmentaja Juha Kreus on saanut 4 dan mustan vyön arvon sensei Uekilta, jolloin hänen vyölinja on Kreus - Ueki - Sugiura - Funakoshi.

Onko JKA:ssa sitten helpompi saada musta vyö, kuin muissa seuroissa? 
Ei, vaan päinvastoin. JKA:ssa ei myönnetä vyöarvoja kevein perustein vaan jokaisessa vyökokeessa edellytetään sekä teknistä että henkistä kehittymistä. Mikään arvokas ei tule ilman sitkeää puurtamista ja itsensä haastamista tai itsestäänselvyytenä, mutta annamme sinulle välineet ja osaamisen, jonka avulla Sinä saavutat tavoitteesi, niin karatessa, kuin elämässä yleensäkin. Karaten kautta parannamme elämän laatuamme ja pituutta. 

Minkä ikäisille peruskurssi on tarkoitettu? 
Kaikille, jotka ovat aloittaneet koulutien eli alaikärajana on 7 vuotta, mutta yläikärajaa ei ole. Alle 15-vuotiaiden osalta tavoiteaika on pidempi, mutta vastapainoksi tarjoamme myös laajemman sisällön. Nuoret voivat osallistua halutessaan kilpailuihin (myös aikuiset) ja valita vaikka kilpakaratekan uran, jossa pystymme tarjoamaan erittäin hyvät harjoitteluolosuhteet ja osaamisen. Vanhin harrastajamme on yli 70 ja suurin osa harrastajistamme on aikuisia. Mottomme on: karatea kaikille!

Voinko tulla yhdessä lapseni kanssa? 
Tottakai ja juuri tätä suosittelemme. Miksi viedä lapsi harrastuksiin ja jäädä itse odottamaan ulkopuolella tai mennä itse harrastamaan, kun lapsi jää kotiin pelaamaan? Kannustamme tulemaan yhdessä lapsen kanssa tai vaikka koko perhe. Seurassamme on useita vanhempi-lapsi-harrastajia ja jopa kokonaisia perheitä. 

Millaisia vyöarvoja JKA:ssa on?
Noudatamme ns. 8 kyu:n käytäntöä eli peruskurssilaisilla on valkoinen vyö (9 kyu), jonka jälkeen tulevat keltainen (8 kyu), oranssi (7 kyu), 1. vihreä (6 kyu), 2. vihreä (5 kyu), sininen (4 kyu), 1. ruskea (3 kyu), 2. ruskea (2 kyu) ja 3. ruskea vyö (1 kyu). Mustia vöitä (dan) on kymmenen, mutta tällä hetkellä vain JKA:n päävalmentaja sensei Masaaki Uekilla on 10 dan. Euroopassa on vain yhdellä eurooppalaisella 8 dan eli sensei Jörgen Buralla, joka on JKA Europen päävalmentaja.

Mitä harjoittelu sisältää?
Harjoittelu jakaantuu kolmeen osaan eli perustekniikkaan (kihon), liikesarjoihin (kata) ja otteluun (kumite). Näitä kaikkia harjoitellaan kaikilla tasoilla, mutta luonnollisesti harrastajan edetessä tekniikat vaikeutuvat ja osaamisvaatimukset kasvavat. Harjoituksiin kuuluu myös harjoituksia, joiden avulla kehität fyysisiä ominaisuuksiasi kuten, notkeutta, liikkuvuutta, nopeutta, voimaa, ketteryyttä, tasapainoa ja kehonhallintaa sekä tehokkaampaa hengitystekniikkaa. Tämän lisäksi karateharjoittelun on tutkitusti todistettu edistävän monia psyykkisiä ominaisuuksia, kuten keskittymiskykyä, itseluottamusta, paineensietokykyä, muistia sekä vähentävän stressiä. 

Miten Black Belt 2028 prosessi etenee?
Aluksi suoritat peruskurssin (4 kk), jonka jälkeen on keltaisen vyön koe. Siitä jatkat jatkokurssille, jonka jälkeen suoritat oranssin ja lopulta vihreän vyön. Tämän jälkeen siirryt ylempien vöiden ryhmään ja harjoittelet yhdessä muiden ylempien värivöiden sekä mustien vöiden kanssa. Alusta asti olet osa JKA-perhettämme ja saat tukea kaikilta muilta harrastajilta. Suoritettuasi 1 kyun on sinulle aikaisintaan siitä puolen vuoden päästä mahdollisuus yrittää mustaa vyötä (1 dan).

Miksi mustavyö eikä vain peruskurssia? 
Karate on elämäntapa, se sopii kaikille, sen voi aloittaa missä iässä vain ja pitkäjänteinen harjoittelu tuottaa parhaimmat ja pysyvimmät muutokset. Sitoudut vain tekemään parhaasi; se on enin mihin pystyt, mutta myös vähin vaaditaan. Jos kuitenkin päätät jäädä vain jollekin tasolle, niin tuemme sinua siinäkin. Erityisesti haluamme jakaa innostuksemme, periksiantamattomuutemme ja osaamisemme kanssasi. 

Mitä, jos en halua tai pysty etenemään mustaan vyöhön asti?
Me rohkaisemme, mutta päätökset etenemisestä teet itse. Tuemme ja opetamme sinua vaikka haluaisit jäädä vain keltaiseen tai oranssiin vyöhön. Kukin suhtautuu karateen omalla tavallaan ja intensiteetillään. Et sitoudu etenemään tai harjoittelemaan muuten kuin miten elämäntilanteesi sallii.

Millaisessa fyysisessä kunnossa minun tulee olla voidakseni aloittaa?
Karaten aloittaminen ei edellytä mitään muuta, kuin henkisen valmiuden haastaa itsensä. Karaten tehtävän on saattaa meidät hyvään kuntoon ja pitää meidät hyvässä kunnossa läpi elämän. Lähtökohdalla ei ole väliä, koska suhteutamme harjoitukset aina osallistujien osaamistason, iän ja kyvykkyyden mukaisesti. Edes pysyvät fyysiset vammat eivät estä harjoittelua ja moni liikuntarajoitteinen on kyennyt parantamaan karaten avulla elämänlaatua.

Nuori harrastaja on kiinnostunut karatesta kilpaurheiluna, joten onko se mahdollista?
Ehdottomasti. Karate on myös kunto- ja huippu-urheilua, joka on ollut kiinteä osa seuramme toimintaa jo 40 vuotta. Kilpakaratesta kiinnostuneet voivat siirtyä olympiakarateryhmään, jolloin harjoituksen pääpaino muuttuu kilpakarateksi. 

Miten karatenne eroaa muista kamppailulajeista? 
Meille karate on elämänpolku (karate-do), joka sisältää paljon enemmän, kuin vain lyöntejä ja potkuja. Fyysisten harjoitusten kautta kehitämme psyykkisiä ominaisuuksiamme. Me panostamme itsemme kehittämiseen ihmisenä, jolloin opetuksemme sisältää fyysisen kunnon, hengitystekniikoiden, nopeuden, liikkuvuuden, koordinaatiokyvyn, voiman ja kestävyyden lisäksi myös budo- ja bushidokulttuurin oppimista, joka tarkoittaa keskittymiskykyä, itseluottamusta, hyviä käytöstapoja, toisten kunnioittamista, itsevarmuutta, stressinhallintaa ja parempaa elämänhallintaa. Meille karate-do on ihmisen fyysinen ja psyykkinen kokonaisuus, jossa tavoitteena on henkinen ja fyysinen tasapaino sekä pitkä ja terveellinen elämä.

Mitä peruskurssi maksaa?
Karate on yksi kaikkein edullisimmista harrastuksista. Peruskurssin hinta on 120 €. Peruskurssipuvun hinta on 30 €. Vyökoe, vyö ja JKA:n karatepassi ovat yhteensä 50 €. Peruskurssin jälkeen harjoitusmaksu on 150 € / 6 kk.

Vaikka toimimmekin päämäärätietoisesti, niin tärkeintä kuitenkin on se tie, jonka mahdollistamme. Ensimmäisistä harjoituksista alkaen tapahtuu kehitystä, jonka määrän ja tahdin itse määräät.

Liity mukaan maailman suurimpaan karateperheesen ja ota haaste vastaan!


ILMOITTAUDU NYT

Lisätietoja: 
Juha Kreus
0400 - 627 367
juha.kreus[at]jkatampere.fi 
Created by Juha Kreus®
Copyright (c) 2023, All Rights Reserved.
Tämä verkkosivu voi käyttää evästeitä
Tämä verkkosivu voi käyttää evästeitä verkkosivujen toiminnan parantamiseksi. Voit estää evästeiden käytön oman selaimesi asetuksissa. Käyttäessäsi verkkosivujamme hyväksyt myös evästeiden käytön.
Evästeiden tiedot
Tämä verkkosivu voi käyttää evästeitä verkkosivujen toiminnan parantamiseksi. Voit estää evästeiden käytön oman selaimesi asetuksissa. Käyttäessäsi verkkosivujamme hyväksyt myös evästeiden käytön.
OK, ymmärrän